Pune o intrebare
Adresa dumneavoastra de e-mail va ramane privata. * - Campuri obligatorii
Va rog sa-mi dati un sfat

Din cauza unei rani pe col mai vechi imi fac anual testul papanicolau, acum e prima data cand cand mi-am facut si testarea HPV in urma careia a iesit L1-pozitivpentru HPV 18, E6/E7-pozitiv, prezenta DNA-HPV epizomal( infectie productiva) pentru genomul 18, -insertia regiunii E6/E7 a genomului HPV apartinand uneia din urmatoarele tulpini cu risc oncologic inalt: 16,18,30,51,53,56,66,82( infectie transformata)
Mentionez ca testul papanicolau este normal, doar modificari celulare reactive asociate cu inflamatia, fara alte anomalii.
Va rog sa-mi spuneti daca ar trebui sa fac investigatii mai amanuntite sau daca ar trebui sa-mi fac griji majore privind rana pe col.Este o solutie histerectomia totala in acest caz?Va multumesc!

Raspunsul medicului
Ar fi  util pentru inceput sa va faceti colposcopie si biopsie, pentru a avea un diagnostic cam mai precis. Nu ati mentionat ce varsta aveti!?De ce va ganditi la histerectomie?
cipan_stef@yahoo.co.uk

Buna seara!
In urma ecografiei bilaterale mi-a iesit la sanul drept supramamelonar formatiune nodulara avand continut mixt (transonic si parenchimatos) bine delimitat de 10,9/6 mm, slab vascularizat periferic si inferoexterior 3 formatiuni nodulare izoecogene neomogene de6,6/4mm, 6/5si de 4/2,4mm nevascularizati. Sanul stang inferoextern nodul hipoecogen bine dimitat de 3,7/2,6mm. Fara adenopatii axilare.Imi puteti spune ce inseamna si ce trebuie facut in continuare? Este ceva grav? Multumesc.

Raspunsul medicului
Nu stiu daca a aparut postat raspunsul asa ca va raspund din nou. Este indicat sa faceti si o mamografie, si sa consultati un chirurg sau ginecolog care se ocupa de chirurgia sanului, pentru ca " nodulii" in menopauza nu trebuie neglijati! Si nu se poate exclude un cancer sau posibiliatea de a se transforma intr-o leziune maligna.
dureri ce persista

Buna seara! Va deranjez cu o intrebare: e posibil sa fiu insarcinata? Pe 12 ianuarie am avut ciclu menstrual…din a 4-a zi am inceput sa iau Lybella…am avut raport sexual cu sotul meu ”ferandu-ne”. Dupa 7 zile de Lybella am avut raporturi fara grija.Dupa alte 4 zile (in total 11 zile de Lybella) din cauza unor factori externi am intrerupt Lybella.De aici dupa 3 zile am avut pierderi menstruale destul de puternice (pentru 5 zile) cu dureri de ovare si sfarcuri.Acum am ramas doar cu durerile de ovare si sfarcuri.Va rog sa ma linistiti…eu nu pot merge la medic fara sa starnesc banuieli.Nu vreau sa fac avort dar cu siguranta el nu il va vrea.Va multumesc anticipat!

Raspunsul medicului
Puteti sa faceti un test de sarcina de la farmacie, exista teste foarte sensibile, care se pozitiveaza din primele zile de intarzieri de menstra...sau zile  de suspiciune, in cazul dvs...
va rog sa ma ajutati

acum o saptamana am avut un contact sexual neprotejat in primele minute,a doua zi dupa am inceput sa ma simt foarte rau,sa am ameteli dureri de cap,dureri abdominale,greturi.tin sa mentionez ca dupa 4o de ore de la contactul sexual am luat postinor.Este posibil sa fiu insarcinata?

Raspunsul medicului
Este posibil sa fiti insarcinata, riscul este mic, dar nu neglijabil, deoarece Postinor isi face efectul daca il luati cat mai curand dupa contact, si oricum nu 100% ( si conteaza sa nu varsati dupa ce l-ati luat!). Asta nu inseamna ca simptomele pe care le-ati mentionat sunt de la o posibila sarcina, pentru ca ele apar mai tarziu, dupa inatrzierea menstruatiei oricum
Va rog sa ma jutati cu interpretarea unei ecografii!

In urma ecografiei bilaterale mi-a iesit la sanul drept supramamelonar formatiune nodulara avand continut mixt (transonic si parenchimatos) bine delimitat de 10,9/6 mm, slab vascularizat periferic si inferoexterior 3 formatiuni nodulare izoecogene neomogene de6,6/4mm, 6/5si de 4/2,4mm nevascularizati. Sanul stang inferoextern nodul hipoecogen bine dimitat de 3,7/2,6mm. Fara adenopatii axilare.Imi puteti spune ce inseamna si daca sa ma ingrijorez? Am 60 de ani. Multumesc.

Raspunsul medicului
In principiu, ar trebui sa faceti si o mamografie bilateral. Fiind in menopauza, nodulii mamari nu trebuie ignorati, deci sfatul meu este sa consultati un medic ginecolog sau chirurg, in vederea unei eventuale interventii chirurgicale sau biopsii.
Pagina Anterioara